luxor-theater-reuver
cinecity-vlissingen
lux-nijmegen-1
filmhuis-bussum-1
knipsel
citycinema-venlo
filmtheater-lingefilm-geldermalsen
filmhuis-alkmaar
cacaofabriek-helmond
kok-cinemaxx-harderwijk
gigant-apeldoorn

De NVBF is dé brancheorganisatie voor alle bioscopen en filmtheaters in Nederland en heeft als doel collectieve belangenbehartiging, promotie, professionalisering en communicatie in de breedste zin van het woord. Daarnaast is de NVBF de gesprekspartner met overheden, (internationale) organisaties en netwerken op het gebied van de exploitatie van bioscopen en filmtheaters.

Ons nieuws vindt u onder "nieuws" en "persberichten". Daarnaast verwijzen wij u graag door naar de Filmkrant, Holland Film Nieuws en (voor internationaal nieuws) de UNIC. Binnen en buiten de branche zijn er diverse, interessante bijeenkomsten gerelateerd aan film, bioscoop of filmtheater. Wij proberen een zo compleet mogelijk overzicht te geven onder "agenda".

De NVBF zet zich in in voor de bevordering van de Nederlandse bioscoop- en vertoningscultuur in al haar vormen. Om deze functie te kunnen invullen hebben de leden taken voor de NVBF vastgesteld. Deze taken voert de NVBF uit door actief te zijn op diverse dossiers, enkele van die dossiers treft u aan op deze website.